Workshops

U kunt deelnemen aan diverse creative workshops. voor meer informatie klik hier

Omgeving

Bed & Breakfast De Hoefstal 1765 bevindt zich in het actieve centrum van Asten met in de directe omgeving een ruim aanbod van kunst en cultuur, horeca en winkels.

Asten is rijk omgeven door natuurgebieden zoals nationaal park ‘De Groote Peel’ en de ‘Strabrechtse Heide’. Wandel en fietsroutes zijn hiervoor beschikbaar.

Ook kunt op cultureel gebied terecht bij theater ‘De Ruchte’ en openlucht theater ‘De Donck’ of bij ‘In de Gloria’  in Asten met een veelzijdig cultureel en muzikaal aanbod in Asten.

Omgeving

Museum Klok & Peel
 

Het gezellige museum met klokken in alle maten en soorten, zoals carillons en de klokgieterij. Maar ook de verhalen en geschiedenis over De Peel. Een belevingsmuseum met leuke activiteiten op de agenda. Te denken aan klokkendagen, pompoendagen, e.d.

.

Kasteel Asten
 

Aan de rand van De Peel, verscholen achter weelderige begroeiing liggen de romantische restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten. Een idyllische ruïne met een bewogen verleden van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen. En nog veel meer. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven door gidsen.

Tropische vlindertuin Klein Costa Rica

In Someren ligt Klein Costa Rica, de wondere schoonheid van een tropische vlindertuin van Brabant. Meer dan 880 m2 tropische bomen en planten, met vele vlinders, maar ook reptielen, vogels, vissen en schildpadden. Genieten van aangename temperaturen. Geschikt voor alle leeftijden, goed voor een leuke ochtend- of middaginvulling.

Buitencentrum De Pelen en Mijl op Zeven

Beleef een dag in de natuur bij buitencentrum De Pelen. Het is een start- en eindpunt van verschillende wandel- en fietsroutes door dit mooie natuurgebied. Men biedt ook een verscheidenheid aan activiteiten.

Toon Kortooms Park
 

Alles in de belevingswereld van de omgeving van Toon Kortooms. Een dagje uit op het blotevoetenpad. Uitrusten in het restaurant ‘de Veenderij’. Het museum van Toon Kortooms, zijn familiehuis, boeken, zijn leven. Unieke demonstratie turfsteken in de Deurnese Peel. Beleef de wereld van de noeste peelarbeiders uit de negentiende eeuw. Het proeflokaal en meer….

Wij wijzen u graag de weg

Er is nog veel meer te beleven in Asten. In onze Bed & Breakfast ligt onze toeristische informatiemap. 

Voor actuele activiteiten in de regio klik hier

 

Asten klinkt als een klok

B&B De Hoefstal 1765
Kleine Marktstraat 13
5721 GG Asten
+31 (6) 34923912 
info@dehoefstal1765.nl